Wim Kuipers

Zang | Gitaar

Wim is begonnen met liedjes schrijven toen hij voor het eerst écht naar Bob Dylan ging luisteren en daardoor gegrepen werd. Niet de tekst, niet de zang of de instrumenten, maar het geheel maken de liedjes van Dylan tot muzikale schilderijen, waar alles precies staat waar je hoopte dat het zou staan en in de kleuren die je wilde horen. Alledaagse zinnen krijgen een poëtische lading door de omgeving waarin ze gezongen worden. En met een intonatie die de inhoud van de woorden méér dekt dan de woorden zelf. Als Wim hier een beetje in de buurt kan komen, vindt hij zijn muzikale leven geslaagd.


René Cijffers

Basgitaar | Zang

René Cijffers is zogezegd een 'oude' rot in het muzikale vak. Samen met zijn broer Joris Cijffers is hij al jaren actief als musicus bij het 'One Two Trio'. Van kinds af aan is hij met muziek bezig en dit nog steeds elke dag met veel plezier. Alwaar hij met zijn basgitaar de lage noten raakt, schuwt hij het zingen van de hoge noten niet. 'Droomtranen' is het theaterproject waar alles muzikaal op zijn plek valt. Alle kwaliteiten kunnen worden benut, plezier staat voorop en dit alles zorgt voor de ideale mix.


Marco Wensveen

Zang | Gitaar

Marco is vrij laat pas met muziek begonnen maar heeft in alle samenstellingen de verloren tijd aardig ingehaald. Hij is zeer actief met bands en projecten die op zijn pad komen. The Lazy Horses, Blackball, Kicking Bill en Wij Zijn Wim Kuipers is slechts een kleine greep uit zijn muzikale bezigheden. In 2014 is daar ook theater bijgekomen. Hij vertolkte de rol van Tonnie in  'De goei, de kwaai & de lillike', een zeer succesvolle theatervoorstelling in samenwerking met Stichting Boel te Boxtel.


Joris Cijffers

Drums | Zang

Joris is samen met zijn broer René al jaren het energieke onderdeel van 'One Two Trio'. Daarnaast verleent hij zijn muzikale medewerking aan diverse projecten waaronder Droomtranen. Naast zijn muzikale bezigheden is Joris docent op het SintLucas te Boxtel en heeft hij zijn eigen bedrijf. Joris studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven en heeft inmiddels ruimschoots ervaring op het gebied van interieurontwerp, meubelontwerp en realisatie van allerlei kleine en grotere bouwprojecten.


Rob Housen

Toetsen | Zang

Rob speelt al vanaf zijn zevende jaar piano en keyboards. Ook het Hammond-orgel is hem niet vreemd en deze slaat hij tijdens Droomtranen dan ook regelmatig ten gade. Ondanks zijn jarenlange ervaring op toetsen werkte Rob niet eerder mee aan projecten maar dat veranderde toen vriend Marco hem vroeg aan te sluiten bij Droomtranen, waarmee de formatie compleet zou zijn. Rob heeft naast zijn muziek een eigen grafisch ontwerpbureau en is actief als acteur bij Toneelclub Doe'k uit Vught.


Harrie van der Sterren

Gitaar | Banjo | Mandoline | Zang

Harrie zorgt met zijn banjo, mandoline en gitaar voor de slagroom op de taart. Al jarenlang is hij samen met Wim Kuipers en Marco Wensveen te bewonderen op straat en in het theater. Harrie heeft een brede muzikale smaak. The Eagles en the Beatles vormen echter een gezonde basis om de liedjes van Droomtranen te verrijken met nét iets andere arrangementen dan je zou verwachten. Harrie schreef samen met Wim het lied 'Kwart voor Vier' dat in de voorstelling voorbij komt.


Bart Willems

Geluid | CD-opname

Bart trommelde volgens zijn ouders al mee met muziek toen hij nog in de box zat. Op zijn vierde verjaardag kreeg hij een kinderdrumstelletje en voor zijn zesde verjaardag zijn tweede drumstel. Nadat hij zichzelf diverse technieken had aangeleerd drumde Bart uiteindelijk in verschillende formaties als 'Kein Tiroler Musikant'n', 'Kicking Bill' en 'Boozehounds'. Toen de laatste band uit elkaar ging werd hij geluidsman van 'The Kreed Potter Band' waar hij veel ervaring opdeed in het mixen van live bands, wat hij nog altijd met regelmaat doet. Daarnaast drumt hij op dit moment nog steeds met veel plezier bij 'Mateus'.

 

Hij schrijft ook eigen werk en heeft naar eigen zeggen al redelijk wat werk op de zilveren schijfjes staan. Speelt bas, keyboards en een beetje gitaar wat het schrijven van eigen nummers voorspoedig maakt. Hij verzorgde ook de muziek-opnames voor o.a. Wim Kuipers, Dennis Wels en Rudy Bressers. Bart is gedreven en gaat voor kwaliteit. Een onmisbare factor binnen Droomtranen.


Maarten Melis

Regie

Zijn jarenlange ervaring als toneel en film regisseur, tekenaar van stripverhalen, animaties en storyboards, heeft Maarten geleerd dat geen enkel 'verhaal' op zichzelf staat. Het is daarom ook goed om telkens weer naar ieders individuele waarheid en boodschap te kijken. Maarten reflecteert en stimuleert de groep binnen Droomtranen dichtbij zichzelf te blijven. Alles is emotie. We vertellen allemaal ons eigen verhaal. Of we er nu en product mee willen verkopen of informatie willen overbrengen, het is altijd belangrijk zó te communiceren dat degene die je verhaal moet horen ook geboeid luistert.

 

Maarten werkte mee aan tal van producties als openluchtspektakel 'Bloedspel', de film 'De Klokkenluider van de NotreJan' en het stuk 'Jesus Christ Superstar' waar hij momenteel in acteert.