Podium Boxtel; een mooie avond!

Zaterdagavond, 9 april speelden de heren van Droomtranen voor een uitverkocht Podium Boxtel. De laatste kaarten gingen maanden geleden al over de toonbank. "Veel mensen kochten een kaartje, maar wisten niet wat ze konden verwachten! Dat geeft vertrouwen, maar ook druk!" zegt Wim Kuipers. De voorstelling in Podium Boxtel was beladen voor de bandleden. Het lied 'Naast Jou', geschreven en gezongen door Marco Wensveen, maakte veel los bij het publiek en niet iedereen hield het dan ook droog tijdens dit bijzondere nummer dat Marco schreef voor zijn vader die in 2010 overleed aan de gevolgen van kanker.

 

De avond werd afgesloten met een éénmalige toegift waarin toetsenist Rob Housen een lied zong voor zijn vriendin die aanwezig was. Dit kwam voor veel bekenden als een complete verrassing. "Wat mijzelf vooral raakte was de ijzige stilte in de zaal toen ik dit nummer zong. Echt een bijzonder gevoel en dankbaar dat ik het heb mogen doen!" vertelt hij na afloop.

 

Na afloop van de voorstelling werd een record aan CD's verkocht en werden de heren overladen door complimenten en mooie reacties. Ook op Facebook komt er veel waardering terug voor de teksten en de gevoelige snaren die op deze avond bij velen zijn geraakt. Daarnaast werd er ook veel gelachen en was de chemie op het podium goed zichtbaar. "Dit is een fijn clubje!" zegt René Cijffers. "We kunnen eerlijk zijn tegen elkaar en dat is erg prettig tijdens de repetities. Er wordt veel gelachen maar wanneer we serieus aan de bak moeten, zijn we daar óók klaar voor!".

 

Droomtranen is nog te zien in Veldhoven op 17 april (benefietvoorstelling voor stichting Team KING) en in Oirschot op 22 april (laatste kaarten). Reserveren kan via deze website!

 

In het Brabants Dagblad verscheen een prachtige recensie van de voorstelling:   (Klik op het artikel om  te vergroten!)Droomtranen in première!

Vrijdag 1 april ging Droomtranen in première in Rosmalen. Met een staande ovatie als beloning waren de heren van Droomtranen erg tevreden over de voorstelling! "We schaven nog een beetje hier en daar, maar we zijn door de vele repetities al goed op elkaar ingespeeld." zegt Marco. Ook de avond erna in Gemert was een succes. Droomtranen speelt de komende weken nog in Boxtel, Veldhoven en Oirschot. De voorstelling in Boxtel is uitverkocht en in Oirschot is de verkoop van de laatste kaarten van start gegaan.

 

Wanneer je Droomtranen nog in het theater wil zien kun je kaarten reserveren via deze website!


Preview Droomtranen zeer geslaagd

Op dinsdagavond 15 maart vond er in Restaurant 't Zand te Veldhoven een exclusieve preview plaats van Droomtranen. De avond werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Team KING in aanloop naar het grote benefietconcert op 17 april in theater De Schalm in Veldhoven. In aanwezigheid van een select gezelschap werden een aantal liedjes uit de voorstelling live gespeeld in een intieme setting. Horecaondernemer Maarten Prinsen stelde speciaal voor deze avond zijn sfeervolle restaurant ter beschikking en zorgde voor een gezellige ambiance en een lekkere kop koffie voor de gasten.

Stichting Team KING zet zich al jaren in voor gezinnen die lijden aan kanker; want kanker heb je niet alleen. Bestuurslid Jan Matheeuwsen is trots op de samenwerking met Droomtranen en is vastbesloten de grote theaterzaal van de Schalm in Veldhoven op 17 april helemaal vol te krijgen. "Deze jongens verdienen een breder podium. Ze stralen zoveel energie uit wanneer ze samen optreden, dat moet je gewoon beleven." zegt hij glunderend. Later die avond reikte hij met trots het eerste exemplaar van de CD uit die inmiddels is uitgekomen. Ook gaf hij een korte toelichting over Team KING en de bijzondere samenwerking met Droomtranen.

 

Unieke Droomtranen taart

Speciaal voor dit unieke moment creëerde Corina Ghijsen van Cosy Cakes een fantastische Droomtranen / Team KING taart waarmee de samenwerking en het bijzondere moment méér dan bekroond werd. Tijdens de pauze werd de taart zorgvuldig verdeeld zodat alle aanwezige met dit moment konden meegenieten. "Ik heb er een hele dag hard aan gewerkt maar ben erg blij en trots op het resultaat!" zegt Corina in de keuken van het restaurant terwijl ze haar creatie vertoont aan de heren van Droomtranen.

 

Aangrijpend

Veel reacties na afloop lieten ons weten dat mensen geraakt werden door de liedjes. Droomtranenlid Marco zong het nummer 'Naast Jou' dat hij schreef voor zijn vader die in 2010 overleed aan de gevolgen van kanker. Na een korte inleiding die zorgde voor een indrukwekkende stilte begon hij met een diepe zucht aan het nummer dat door de setting van deze avond extra beladen was voor hem én voor het publiek. Hier en daar een snif en een traan zorgde voor een gevoel van saamhorigheid.

 

Eén van de reacties na afloop ontvingen we via Facebook van Francine Delanglez; "Een reis door onze gevoelens, gevleugeld met een lach en een traan. Mooie teksten en gezongen met intens gevoel. We voelden ons verbonden met elkaar. Een intiem, gezellig samenzijn, gekleurd met een natje en een droogje. Een aanrader voor een avondje uit, het besef: Samen zijn we sterk, we zijn niet alleen!"  Deze mooie woorden konden we niet voor onszelf houden...

 

De hele avond was onderdeel van de aanloop naar een groot benefietconcert voor Team KING in theater De Schalm te Veldhoven, op zondag 17 april 2016. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar waarvan de opbrengst naar Team KING zal gaan. Reserveren kan online (kies je eigen plaatsen) rechtstreeks bij theater De Schalm.

Foto's: Daisy Renders - www.daisyrenders.nl


CD Album Droomtranen nu verkrijgbaar!

Na maanden lang repeteren, bijschaven, repeteren en weer bijschaven is dan eindelijk het langverwachte album verkrijgbaar met alle 15 songs uit de theatershow Droomtranen! De heren van Droomtranen zijn maar wat trots op het prachtige eindresultaat. Het album bestaat uit een stijlvol drieluik met foto's en alle songteksten in een kleurrijk vormgegeven boekje. En dat voor slechts € 7,50! Bestel hem nu via onze webshop en je hebt het album binnen enkele dagen al bij je thuis!

 

Unieke kans!

Woon je in Boxtel? Wim Kuipers kan dan namelijk de bestelling hoogst persoonlijk bij jou thuis komen afleveren! Als je dat leuk vindt, kun je dat aangeven als opmerking bij je bestelling.*

*Je betaalt dan géén verzendkosten.

 

Nieuwsgierig?

Uiteraard kun je ook eerst een voorproefje nemen. Klik hier om eerst even naar het album te luisteren! Ben je al overtuigd? Ga dan direct naar onze webshop om het album te bestellen! Kom je naar onze voorstelling in het theater? Na afloop zal ook daar het album verkrijgbaar zijn voor een speciale theaterprijs!


Droomtranen in Brabants Dagblad

Op vrijdag 11 maart verscheen er in het Brabants Dagblad een uitgebreid artikel over Droomtranen. Verslaggever Tom van der Meer ging o.a. in op de inhoud van de liedjes en interviewde de groep over de komende tour die ze gaan maken. Eerder deze week verscheen ook al een mooi artikel in het Veldhovens Weekblad. Klik hier om ook dit artikel te lezen. Droomtranen is volop in de media de laatste weken!


Prachtig artikel in 'Brabants Centrum'

Hoofdredacteur Marc Cleutjens woonde afgelopen week een repetitie bij van Droomtranen en verzorgde naar aanleiding daarvan een mooi artikel in het Brabants Centrum van donderdag 3 maart. Hij was zogezegd onder de indruk van wat hem die avond ten gehore is gekomen. Bedankt voor dit mooie artikel Marc!


Benefiet Droomtranen voor Team KING!

Stichting Team KING (Kanker IN Gezinnen) zet zich sinds 2009 in om van kanker een ziekte te maken waarvan je geneest. Team KING zamelt geld in voor onderzoek naar nog betere behandelingen. Dankzij Team KING werken sinds 2010 twee en sinds 2014 zelfs drie researchverpleegkundigen in het Máxima Oncologisch Centrum, de kankerafdeling van het Máxima Medisch Centrum (MMC) Eindhoven. We gaan voor hoop en genezing!

 

Droomtranen geeft op zondag 17 april 2016 een benefiet-concert voor Team KING. De opbrengsten van dit optreden zullen volledig naar deze stichting gaan. Deze speciale voorstelling is te zien in de grote zaal van Theater De Schalm in Veldhoven. Kaarten zijn te reserveren via deze website of de website van Team KING. In aanloop naar deze voorstelling zullen er in samenwerking met Team KING diverse acties worden opgezet. Zo is er op 15 maart 2016 een speciale preview in Restaurant 't Zand te Veldhoven. Hier zullen enkele nummers uit de voorstelling live worden gespeeld voor

mensen die momenteel lijden aan de gevolgen van kanker of hier binnen hun gezin of familie mee te maken hebben. Daarbuiten is natuurlijk iedereen van harte welkom en toegang is gratis! De avond is bedoeld als een verzetje in een vaak moeilijke periode én als aanloop naar de grote benefietvoorstelling op 17 april. De nummers worden gebracht als een soort openbare repetitie waar na afloop alle tijd is voor een praatje met de heren van Droomtranen.

 

Jan Matheeuwsen (bestuurslid Team KING) heeft deze speciale actie georganiseerd in samenwerking met Droomtranen. "In aanloop naar de bijzondere benefietvoorstelling op 17 april is dit een voorproefje van wat mensen kunnen verwachten. Uiteraard hopen we uiteindelijk op een volle zaal in Veldhoven zodat er zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor Team KING!" 

 

Kaarten kun je hier reserveren of via de website van Theater De Schalm in Veldhoven.

Meer informatie over de preview in restaurant 't Zand te Veldhoven verschijnt spoedig op deze website en Facebook.Het album komt eraan!

Eind januari gingen de heren van Droomtranen de studio in om alle liedjes uit de theatervoorstelling op te nemen. In totaal zullen er 15 gloednieuwe tracks worden opgenomen die je mee zullen nemen langs persoonlijke verhalen, dromen en gedachtes. Onder leiding van producer Bart Willems wordt de diversiteit aan instrumenten die binnen Droomtranen wordt gebruikt, opgenomen en gemixt. Al snel zullen er fragmenten online verschijnen als preview. Het volledige album zal begin maart verschijnen.


Het album is verkrijgbaar bij elke voorstelling van Droomtranen. In de foyer vindt u een stand waar het album verkocht wordt. Ook is de CD uiteindelijk via deze website te bestellen.


Droomtranen is compleet!

Wim Kuipers, Marco Wensveen, Rene Cijffers, Joris Cijffers, Rob Housen en Harrie van der Sterren vormen samen de formatie die vanaf eind maart 2016 eenmalig op minitournee zal gaan langs zes theaters in Brabant. Waar de titel 'Droomtranen' vandaan komt is een raadsel achteraf gezien. Hij ontstond zomaar en was daar ineens. Toch dekt de titel de lading bijzonder goed; een muzikale reis van tranendal tot aan de hemel...

 

En precies dat gaat het worden! Met woorden zijn allerlei gevoelens los te maken. ‘Droomtranen ’ neemt u mee langs deze emoties en leidt u van tranendal naar de hemel met pakkende teksten en melodieën. Melancholische flarden vertellen verhalen waar van alles valt uit te halen.

 

De voorstelling gaat in première op 1 april in Perron-3 te Rosmalen. Maar zal daarna nog te zien zijn in Oirschot, Gemert,  Boxtel en Veldhoven. Voor het reserveren van kaarten klik je hier!


Promotiecampagne in volle gang!

Inmiddels is de promotiecampagne voor

'Droomtranen'  in volle gang! Op diverse prominente plaatsen brengen we de theatervoorstelling onder de aandacht. Ook de media heeft ons inmiddels gevonden en regelmatig verschijnen er persberichten of redactionele stukken in dagbladen of op regionale websites.

 

De voorstelling op 17 april in Theater de Schalm te Veldhoven is een bijzondere te noemen. De opbrengsten van deze voorstelling zal ten goede komen aan Team King, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen kanker. Hierover verschijnt binnenkort meer informatie op de site.

 

Kaarten voor deze voorstelling zijn online te reserveren via www.deschalm.com.